Recent news
Press

Aziatisch snackmerk Mitsuba en The Seaweed Company trekken samen op in het realiseren van meer duurzame zeewierboerderijen

Feb 22, 2022

Voor de aangekondigde introductie van hun zeewierchips op de ISM in Keulen, is het Aziatische snackmerk Mitsuba een partnership met The Seaweed Company aangegaan. Het doel van deze samenwerking: meer duurzame zeewierboerderijen voor het reduceren van koolstofuitstoot en het verbeteren van de biodiversiteit in de oceanen.

PERSBERICHT

Voor de aangekondigde introductie van hun zeewierchips op de ISM in Keulen eind januari, is het Aziatische snackmerk Mitsuba een partnership met The Seaweed Company aangegaan. Het doel van deze samenwerking: meer duurzame zeewierboerderijen voor het reduceren van koolstofuitstoot en het verbeteren van de biodiversiteit in de oceanen.

The Seaweed Company is sinds 2018 bezig met hun missie: het op een duurzame manier kweken van zeewier over de gehele wereld, en het ontwikkelen van gezonde en waardevolle toepassingen op basis van zeewier.

Op de ISM beurs ‘22 – dé Europese beurs voor zoetwaren en snacks – sleepte Mitsuba met haar aanstaande introductie van Seaweed Crisps de 2e prijs in de wacht van de New Product Showcase Awards. Volgens de jury vanwege het gezonde karakter van deze Seaweed Crisps die ook nog een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Danielle Kranenburg, Marketing Manager Mitsuba, licht toe: ‘Voor elk verkochte zak Mitsuba Seaweed Crisps wordt er een stuk zeewierboerderij van A-4 formaat aangebouwd. Voor 2022 komt dit neer op ruim 5 voetbalvelden aan duurzame zeewierboerderij dat gerealiseerd kan gaan worden.’

Joost Wouters, mede-oprichter van The Seaweed Company, vult aan dat de impact die hiermee gerealiseerd wordt, groter is dan alleen de zeewierboerderijen zelf. “Hiermee zullen we de komende tijd zo’n 50 lokale zeewierboeren - en hun gezinnen - financieel kunnen ondersteunen. Daarnaast wordt er bij de groei van zeewier CO2 opgenomen, waardoor de oceaan ontzuurt, wat goed is voor koralen en ander zeeleven. Tot slot zorgt zeewier voor een verrijking van de biodiversiteit in het water.”

Zeewier is een traditioneel ingrediënt in de Aziatische keuken. Mitsuba heeft als Aziatisch snackmerk zichzelf ten doel gesteld om zeewier als ingrediënt ook hier in Nederland meer toegankelijk te maken. Met de Seaweed Crisps is de insteek gelijk aan die van haar overige snacks in het portfolio: een verrassend lekkere smaak en crunch. Hiermee is Mitsuba ervan overtuigd dat zij mensen kunnen overhalen om deze smaak van de toekomst te proberen.

Tegelijkertijd zorgt zij hierdoor voor meer zichtbaarheid van de missie van The Seaweed Company. Beide partijen zijn voornemens om de samenwerking op termijn uit te kunnen breiden. Nu eerst Nederland overtuigen van het lekkere en goede van deze nieuwste zeewierchips. Vanaf deze zomer verkrijgbaar in de supermarkt.

Tekenen samenwerkingsovereenkomst Mitsuba en The Seaweed Company

Over Mitsuba

Mitsuba is een relatief nieuw snackmerk in Nederland en de nieuwste toevoeging aan het Nederlandse borrelmoment. De producten van Mitsuba zijn geïnspireerd door verrassende smaken en specerijen uit Azië. Hierdoor bieden de producten een unieke smaaksensatie. Mitsuba is onderdeel van Menken Orlando.

Over The Seaweed Company

The Seaweed Company is opgericht in 2018 en gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige zeewier producten voor mensen, dieren, bodem en planten, en in de duurzame cultivatie van verschillende zeewiersoorten. The Seaweed Company heeft eigen zeewier productielocaties in Ierland, Marokko, India en Nederland.

More News